Места за развлечения

Атракционен парк Хепи Ленд

Разстояние от къмпинг Шкорпиловци – 16 км

Разположен е на републиканския път Бургас -> Варна, на няколко километра след разклона за к.к.“Шкорпиловци“. Паркът предлага атракционни и тематични кътове, където децата могат да влизат в ролите на популярни приказни и филмови герои, както и да демонстрират разнообразни артистични способности.

Някои от тематичните кътове и атракциони са: Дино зона, Езеро с водопад, Пиратски остров TORTUGA, Уестърн таун, Мексикана, Карта на България, Гъливер, Весели къщи, Джунгла, Пикник зона, Мини-воден парк, АТВ Писта, Блъскащи се колички, Игри и забавления от аниматори.

 

Зоологическа градина Горица

Разстояние от къмпинг Шкорпиловци – 24 км

Частна зоологическа градина Горица е разположена на републиканския път Варна -> Бургас, на няколко километра след разклона за к.к.“Шкорпиловци“ и се разпростира на площ от над 4000 кв. м. В нея се представени множество животни от животински Птици и Бозайници, сред които са Паун, Монголски фазан, Златен фазан, Сребърен фазан, Кралски фазан, Японски пъдпъдък, Зеленоглава патица, Щраус, Кенгуру, Лама, Камерунска коза, Муфлон, Дива свиня, Виетнамска свиня, Елен лопатар, Благороден елен, Кон, Пони, Чакал и др.

Зоологическа градина Горица е изградена с множество алеи и дървени мостове за разходка, както и специални наблюдателници за разглеждане на хищните животни. Всички животни се отглеждат свободно в среда максимално доближена до естествената им.

 

Делфинариум Варна

Разстояние от къмпинг Шкорпиловци – 40 км

Варна Делфинариум е единствено по рода си в България атракционно съоръжение. Разположен е сред зеленината в северната част на варненската Морска градина, с чудесен изглед към морето.
Открит е на 11.08.1984 г. и е един от символите не само на Варна, а и на българския туризъм. В спектакъл, продължаващ 30 минути, посетителите могат да се убедят в невероятната интелигентност и възприемчивост на морските бозайници. Предлага се опция за плуване с делфините, като единственото условие е да сте над 12 години.

 

Морска градина Варна

Разстояние от къмпинг Шкорпиловци – 40 км

Морската градина е един от символите на град Варна. Разположила е своите красиви и прохладни алеи по цялата крайбрежна алея в града. Уникалността на варненската морска градина идва от нейното естествено продължение към плажа и морето и плавното преливане на парковия с морския ландшафт. Характерни за Морската градина са поддържаните прекрасни градински площи, тихите алеи, красивата многообразна естествена растителност. Тук са разположени едни от най-интересните забележителности на град Варна – алеята на Възраждането, летният театър, аквариумът с умаления макет на Черно море, делфинариумът, зоологическата градина. Идеята за създаването на този парк възниква още през 19 век.